RECEPT: CHIAKRÄM MED BANAN + ANANAS

 
Det här var helt toppen. Har inte använt just fryst ananas innan men det är en riktig höjdare, dessutom är det hur gott som helst att äta frysta ananasbitar som snacks. Ett tips är förresten att alltid frysa in frukt och grönt som ska användas i smoothies och liknande. Konsistensen blir mycket bättre och dessutom blir den mycket kallare och fräschare!
 
CHIAKRÄM: 1 fryst banan, 1.5 dl fryst ananas, 2 dl valfri nötmjölk, 1 msk chiafrön. Mixa banan, ananas och nötmjölk. Om den blir för tjock i konsistensen går det bra att tillsätta lite extra vätska. Lägg i en skål och blanda ner chiafrön så att de blir jämnt fördelade i krämen. Ställ in i kylen en halvtimme så att fröna får dra åt sig vätskan en stund.

TOPPING: Här kan du ta vad du har hemma, men jag strödde över hasselnötter, kokosflingor, mullbär, pumpafrön och blåbär.