Sminkskolan - sotade ögon.

image161
Idag ska vi lära oss hur man fixar sotade ögon, eftersom ni så snällt har bett om det.

Såhär går vi tillväga:
1.
Först fixar vi självklart grunden (foundation, concealer och puder). Det kan vara speciellt bra att använda sig av ett löspuder eller liknande när man ska sota eftersom det ofta blir jämnare och det är lättare att få ett "suddigt" resultat. Du måste inte ha puder i hela ansiktet, utan du kan använda en ögonskuggspensel och lägga pudret på ögonlocket, använd inte för mörkt puder!
2. Nu lägger vi en svart kajal längs hela övre fransraden (ej den nedre), ett tjockt streck ska det vara! Enklast är att ha en ganska mjuk kajal, då blir resultat bäst, se också till att den är vässad, då är det enklare att pricka rätt. Jag använde en kajal från Lancôme i färgen noir.
3. Dags att lägga på skuggan! Jag använder mig av IsaDora's Quartet skugga i färgen Silvery Grey. Först lägger vi på den mörkaste skuggan, som i det här fallet är svart. Den lägger jag på ögonlockets rörliga del och suddar lite ut mot globlinjen. Lägg på ett lager och sudda sedan med fingertoppen så det inte blir några kanter, vill du ha mörkare lägger du på ett lager till och suddar igen. Att sudda är det viktigaste, för det är de som gör sotningen jämn och snygg, kanter och kladd är inte speciellt snyggt. Nu lägger du även den mörka skuggan längs den nedre fransraden, var försiktig och ta lite i taget tills det blir lagom, här kan det vara bra att sudda lite med en bommulstops istället för fingrarna. Nu tar en skugga i en lite ljusare nyans (i detta fallet grå) och lägger ovanför den mörkaste skuggan. Även här gäller det att sudda ordentligen, viktigt är att du inte får skuggan för högt upp. Jag la även en lite silvrig skugga i ögonvrån för att få ett lite metalliskt skimmer som piggar upp looken.
4. Nu lägger vi svart kajal på insidan av nedre franraden (alltså närmast ögat), dra på ordentligt med kajal, det ska bli riktigt svart! Du behöver inte ta kajalen ända in till ögonvrån, lämnar du en liten bit ser ögat piggare ut.
5. Dags för mascaran, ta på rikligt med mascara på de övre fransarna, och ganska mycket även på det nedre, akta bara så det inte blir för kladdigt. Jag använde telescopic från L`ORÈAL.
6. Ljusa läppar är snyggt till sotade ögon, jag valde en så kallad läppglans-penna från Biotherm i en ljusrosa/beige färg.

Färdigt! Hoppas ni lärde er någonting, och har ni synpunkten eller förslag på vad nästa sminkskola ska handla om, maila eller skriv en kommentar! image160

Kram Amanda

Underbara människor.

image150Hittade den här lilla listan förut när jag var inne och bläddrade lite, herregud säger jag, inte klokt :) Kan absolut inte förstå att jag fortfarande ligger bland dom tio! Helt jävla lovely. Är skitglad! Ni är verkligen helt grymt underbara som har röstat, ni é bäst och mer än så.
Nu är det bara imorgon kvar, jag kan väl inte påstå att jag har några större förhoppningar eftersom alla andra är så himla duktiga.
Men ni som gillar min blogg och tycker den ska vinna, rösta som tokiga! Har för övrigt precis vart och fikat med Johanna, och gjort otroliga secondhandfynd till helt sjuka priser på blåstället, lovar att visa er allt sen :)image144


Kram Amanda ♥

Sminkskolan.

image135

Jag har fått en väldigt massa önskemål om att jag skulle skriva lite mer om smink och sånt, så nu har jag tagit saken i mina händer och gjort en ny kategori som heter Sminkskolan. Här kommer jag ge er lite tips och trix som jag själv brukar använda. Idag har jag gjort en hel sminkning som jag bara tänkte förklara ganska enkelt, inget knepigt med andra ord. Bilderna är lite dåliga, eftersom det är svårt att se sminkdetaljer när blixten är på och annars blir det suddigt, men men.

Såhär gick jag tillväga:
1.
Först använde jag foundation i hela ansiktet, jag använde Clinique superbalanced makeup i färgen Petal. Den appliceras enklast med fingertopparna eftersom den är väldigt lätt i konstistensen. Använd aldrig en foundation som är mörkare än din egen färg i ansiktet, det ser oftast bara fult och kladdigt ut.
2. Nu applicerade jag Airbrush concealer från Clinique, för att jämna ut och täcka sådant som inte foundationen täckte ordentligt. Först prickar jag ut concealern där jag vill ha den, och sedan smetar jag försiktigt ut den med fingertopparna.
3. En cremerouge från Maybelline i en rosa nyans appliceras med lätta fingrar på kindäpplet och ytterst lite på käkbenet.
4. Ett tunt lager transparent puder appliceras med en puderpuff, för ett lite mattare resultat. Borsta bort överblivet puder med en stor puderborste!
5. Ögonskugga! Här använder jag IsaDora's Quaptet (4 skuggor) i färgen Golden Plum. Först appliceras färg nr.2 över hela ögonlocket för en lite guldig effekt, sedan applicerar jag färg nr.3 på ögongloben och ut mot globlinjen, färg nr.4 (den mörkaste) appliceras endast längs den övre fransraden, jag valde dock att lägga lite även längst den nedre fransraden. Färg nr.1 används som highlighter i ögonvrån och längst ut vid ögonbrynet.
6. Nu kommer mascaran på, jag valde Telescopic från LORÉAL, borsta på ett ordentligt lager på dom övre fransarna, men var ganska sparsam på de undre, det ger en snygg effekt och de övre fransarna ser tjockare ut om inte de undre är så målade.
7. Vill man att läppstiftet ska hålla ordentligt kan det vara bra att följa dessa råd: Börja med att använda ett läppbalsam (är läpparna för torra blir resultat inte snyggt) jag använde Rosebud minted balm, lägg sedan lite puder ovanpå läppbalsamet, så blir ytan jämn och inte så kladdig. Använd en läppenna i samma färg som läppstiftet, det gör att läppstiftet håller sig på plats. Nu kan du applicera läppstiftet, idag valde jag ett läppstift från Maybelline i färgen Fushia. När du applicerat en gång, bit av på ett papper och applicera sedan ett lager till för längst möjliga hållbarhet. Så var det klart!

Detta var som sagt bara en snabbgenomgång för en ganska enkel sminkning, men det kommer fler roliga tips och andra sminkningar så småningom, om du har något du vill jag ska skriva om är det bara att maila eller skriva en kommentar!

Dagens Outfit.

image134
Har bråttom till skolan, så får skynda mig!
Skriver mer om dagen senare när jag kommer hem..

Jag har på mig:
· Hemmagjord turban
· Under, kofta från H&M
· Trenchcoat - Secondhand
· Väska - H&M
· Shorts - H&M
· Leggings - Lindex
· Pumps - Secondhand


Hur har då dagen varit? Jo... helt okej. Underbart väder, varmt utav bara sjutton. Var en sväng på "stan" och köpte ett nytt läppstift i färgen fushia (cooolt), ett par metallicliknande leggings (typ guldglittriga eller nåt) och en supersöt hjärtberlock att hänga på halsaband. Nice!
Det har gått bra i skolan också, haft gäster på havsbadet. Papps var där och åt med.Ha en bra dag!

Kram Amanda