MÖRKBLÅTT MÖTER SVART


Jeans Rag & Bone, T-shirt and coat H&M, choker necklace Topshop, skor Vans, solglasögon Presentmarknaden.

Bjuder på en liten kollage-outfit med några fina shoppingtips inkluderat, dagen och vårsolen till ära. Själv har jag inte varit utomhus mer än en extremt rask promenad till konstnärshandeln för att köpa akvarellpapper. Halva min konstkurs har nämligen gått och nu går vi från teckning till akvarellmålning vilket ska bli skoooj. Har precis gjort klart veckans målningar och skickat för kritik. Dagens övriga timmar har jag också lagt på skola. Helt sjukt mycket långa och i mina ögon knepiga inlämningar den här veckan. Filosofiska utläggningar och litterära historietexter ska skrivas. Känns jävligt gött att vara igång med plugget i alla fall. So long!

HOS MICHAEL & FRISÖRERNA

 
Som jag har berättat var jag hos Michael & Frisörerna i förrförra veckan och gick från svartbrunt kaos till jättefint rött hår. Ni kanske undrar hur? Det ska jag berätta för er nu.
 
Carro började med att göra en avfärgning på mitt hår. Det måste man alltid göra om håret är färgat/mörkare än den färgen du ska skaffa. Det är väl ganska logisk egentligen. Som om man skulle måla med en röd penna på ett svart papper - det skulle ju inte gå så värst bra. Efter avfärgningen blev mitt hår orange/rött. Lite mörkare än min naturliga ljusröda. När man avfärgar blir färgen ofta ojämn eftersom tex. längderna har en annan kvalité än håret i botten och dessutom kanske vissa delar av håret har färgats fler gånger än andra. Med det i åtanke lade Carro på en lite mörkare kopparfärgad toning som jämnade ut och fräschade till allt. Sedan blev det som ni ser en liten lugg vilket jag personligen tycker är himla fint inte minst med den röda nyansen.
 
Jag ska tillbaka till Michael & Frisörerna om några veckor och ljusa upp det lite till, då med hjälp av blonda slingor. Tanken är att få det mycket ljusare än såhär framåt sommaren, men det är ju ett perfekt tillvägagångssätt att ta lite i taget - både för hårets skulle och för att det är kul med lite variation!
 
Ni hittar salongen på Götgatan 84 (Södermalm). Deras instagram kan ni följa via videon här ovan och på Facebook finns de HÄR.
Ginger - Michael & Frisörerna

TAROT I VÅRSOLEN

 
Hej Kompisar! Hur har ni haft det dom senaste dagarna? Själv har jag sedan i onsdags umgåtts med vänner, varit på Metro Mode-kalas i en kyrka, spelat in Snackepåsen med Elin (vi är väldigt sena men publicerar så snart det är färdigklippt), spelat skivor på Spy Bar, pluggat massa (filosofi, skrivande, litteratur), gjort två nya tattz som jag ska visa er snart och druckit öl med Erik och grabbarna i musikaffären.
 
Bilden är från igår när jag, Elin och Ebba satt i vårsolen hela dagen, ända tills vi frös om både fötter, händer och ben (så som man ofta gör när vårsolen bestämmer sig för att försvinna bakom hustaken framåt eftermiddagen). Vi drog tarotkort, babblade, åt bagels, drack kaffe och delade på små bakverk. Förresten om det är någon av er som är intresserade av tarot och såndant tycker jag att ni ska gå in och följa Ebbas blogg - Spell Mink. Det är hon som har tagit bilden också!
 
Nu ska jag kicka igång en nödvändigt produktiv söndag här och allra först blir det mataffären och påfyllning av ett ekande tomt kylskåp vilket är ett resultat av att grabben min är i Miami på jobb. Eftersom middagssällskapet är borta blir matlagningen inte lika kul och därför har jag på något obegripligt vänster levt på det lilla som funnits hemma (dvs ägg, kaviar, knäckemackor, yoghurt och övermogen avokado). Min kropp skriker typ efter en stor jävla portion av valfri husmanskost. Hajj så länge!

I MORGON @ SPY BAR


Tänkte göra er påminda om att jag spelar varje torsdag på Spy Bar. Ni är så klart alltid mer än välkomna. Denna veckans event hittar ni HÄR och om ni trycker "attend" eller "jag kommer" eller vilket språk ni nu har ställt in eran fejja på så står ni automatiskt på listan! Bra va? Och har ni kompisar som vill komma är det bara för dem att gå in och göra samma sak. Så himla smidigt. Jag hoppas verkligen att vi ses imorgon nu!