GROLSCH STUDIOS

 
Har ett grymt tips till alla er som behöver få utlopp för er kreativitet! Grolsch har kickat igång en tävling som kallas Grolsch Studios. Tanken är att man ska skissa på en idé och förklara den i två meningar. De enda ramarna är "konst", men det är ju hur brett som helst. Det kan vara allt från mode, musik och film till tavlor och konstinstallationer (ett tips är att gå in i tävlingen och kika på andras bidrag för att inspireras och öppna sinnena).

Den/de som utses som vinnare i tävlingen får förverkliga sin idé genom ekonomiskt och kreativt stöd. Dessutom avslutas det hela med en utställning på Grolsch Studios. Jag sitter själv och filar på ett bidrag och det tycker jag att ni också ska göra om ni har någonting ni skulle vilja förverkliga!
 
Tävlingen hittar ni HÄR.
Art

RECEPT: BARNSLIGT ENKELT BRÖD I STEKPANNA

 
Här får ni det (rimligen) enklaste brödreceptet ni någonsin satt tänderna i. Det är lite som en tortilla men påminner väldigt mycket om nygrillad pinnbröd i smaken. Ni vet sånt som man virade runt korv och grillade på typ lågstadiet? Jag har använt brödet till både wraps, grekiskt, mexikanskt, som pizzabotten, som vanliga tunnbröd med hederliga svenska pålägg och som doppbröd i soppor och grytor. En anna sak som är fördelaktig är att man nästan alltid har allt som behövs till baket hemma i skafferiet.

BRÖD I STEKPANNA (10-12 st bröd)
7.5 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk rapsolja (olivolja funkar också)
2 dl vatten

Så gör du: Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och vatten och knåda sedan degen. Ibland kan det behövas lite mer vatten, men knåda ordentligt innan du häller på mer och ta bara någon matsked extra i taget i så fall. Degen ska vara fast och den blir ganska hård i konsistensen (alltså inte särskilt kladdig). Dela upp degen i 10-12 lika stora bitar. Heta upp en torr stekpanna medan du börjar kavla bitarna till runda bröd. Kavla dem så tunt du kan (om du inte vill ha dem tjockare så klart). När stekpannan är varm lägger du i ett bröd och gräddar det ca 30 sek på varje sida. Färgen ska bli ungefär som på bilderna ovan.

För att bröden inte ska bli för hårda när du gräddat dem kan det vara bra att lägga alla på hög i en handduk. Det går också bra att frysa in om du får bröd över. Om man vill exprimentera lite med degen går det så klart att smaksätta med vad man behagar - brödkrydda, basilika, oregano, chili, vitlök för att nämna några alternativ.
Bread - Food - Recipes

FRIZZAN

 
Igår var jag på ett trevligt litet återbesök hos Michael & Frisörerna. Blev lite ljusare och trivs mkt bra. Visar er så klart, men typ senare eller imorgon! Puss!

HALLÅJ

 
Jag är inte död eller något sådant! Bara varit lite mycket på senaste. Pluggprio, påsk, familjen och allt möjligt. Nu är jag i alla fall hemma i Stockholm igen vilket känns ganska skönt. Det är alltid fint att komma hem när man varit borta länge. Skönt att få ordning på allt - bloggen bland annat. Nu ska jag gå till posten, ta en kort solpromenad, skriva klart en analys till litteraturen och dra iväg på en pilotinspelning för en nice idé. Skriver lite senare! <3