RECEPT x HÖSTIGT HÄLSOBRÖD

 
Igår gjorde jag en rödbetssoppa (recept på den kommer också) och tyckte att vi behövde ett hälsosamt bröd till den. Man tycker ju i ärlighetens namn att det blir lite tråkigt med bara flytande föda. Hur som helst så försöker jag undvika gluten, laktos och för mycket dåliga kolhydrater (typ socker och vetemjöl) i allmänhet under veckodagarna. Gillar att hålla den balansen - så att man med gott samvete kan äta precis vad man känner för på helgen istället. Det här brödet är fritt från socker, gluten och laktos men istället rikt på nyttiga fibrer och protein så det blir lite snällare för både kropp och själ.
 
HÖSTIGT HÄLSOBRÖD
2,5 dl bovetemjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl (glutenfria) havregryn
2 msk kokosolja (alt. smör eller annan olja)
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 msk fiberhusk
0,5 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk riven ingefära
0,5 dl hackade hasselnötter
0,5 dl russin
0,5 dl hackade dadlar
0,5 tsk salt
3 dl cashewmjölk (eller annan nöt/rismjölk)
flingsalt till topping
 
Sätt ungen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser, häll därefter i olja, ägg och mjölk. Rör ihop till en smet och häll ner i en smörad brödform, pensla med lite vatten och toppa med lite flingsalt. Skjuts in i ugnen och låt stå i ungefär en timme. Lätt som en plätt!
Sofia

Gud vad gott!!

Anonym

Mer recept!!

Ida

Åh. Så smarrigt!