BREAKFAST: CHIA PUDDING + FRIED BANANA

 
Jag har verkligen börjat uppskatta att lägga lite extra omtanke i frukosten. Hela dagen blir liksom bättre när frukosten har varit till belåtenhet. Idag blev det chiapudding med kardemumma, kanel och vaniljsmak. Hur lätt som helst.
 
CHIAPUDDING: 1.5 msk chiafrön, 2 dl cashewmjölk (eller annan mjölk), 2 krm kardemumma, 2 krm kanel, en nypa vaniljpulver (dessa kan du dosera efter smak) och en drizzle agavesirap eller honung.

Blanda allt i en skål och rör om ordentligt så att alla chiafrön ligger i vätska och gärna så jämnt fördelat som möjligt (det tenderar att klumpa sig lite i botten). In i kylen över natten om du gör den kvällen innan, och annars minst någon timme eller två så det får svälla ordentligt. När puddingen är klar brukar jag även röra i en tsk ekologiskt jordnötssmör. Det är inte nödvändigt men ger en lite mer smak.
 
TOPPING: 0.5 banan, pumpafrön, hasselnötter, kokosflingor, honung, mullbär, blåbär.

Skiva banan och stek i lite kokosolja tillsammans med pumpafrön, hasselnötter, kokosflingor (eller andra valfria frön/nötter) och en liten skvätt honung. Lägg blandningen på chiapuddingen och toppa med lite mullbär och färska blåbär.
Sofia

Gud vad gott!!