Sminkskolan - sotade ögon.

image161
Idag ska vi lära oss hur man fixar sotade ögon, eftersom ni så snällt har bett om det.

Såhär går vi tillväga:
1.
Först fixar vi självklart grunden (foundation, concealer och puder). Det kan vara speciellt bra att använda sig av ett löspuder eller liknande när man ska sota eftersom det ofta blir jämnare och det är lättare att få ett "suddigt" resultat. Du måste inte ha puder i hela ansiktet, utan du kan använda en ögonskuggspensel och lägga pudret på ögonlocket, använd inte för mörkt puder!
2. Nu lägger vi en svart kajal längs hela övre fransraden (ej den nedre), ett tjockt streck ska det vara! Enklast är att ha en ganska mjuk kajal, då blir resultat bäst, se också till att den är vässad, då är det enklare att pricka rätt. Jag använde en kajal från Lancôme i färgen noir.
3. Dags att lägga på skuggan! Jag använder mig av IsaDora's Quartet skugga i färgen Silvery Grey. Först lägger vi på den mörkaste skuggan, som i det här fallet är svart. Den lägger jag på ögonlockets rörliga del och suddar lite ut mot globlinjen. Lägg på ett lager och sudda sedan med fingertoppen så det inte blir några kanter, vill du ha mörkare lägger du på ett lager till och suddar igen. Att sudda är det viktigaste, för det är de som gör sotningen jämn och snygg, kanter och kladd är inte speciellt snyggt. Nu lägger du även den mörka skuggan längs den nedre fransraden, var försiktig och ta lite i taget tills det blir lagom, här kan det vara bra att sudda lite med en bommulstops istället för fingrarna. Nu tar en skugga i en lite ljusare nyans (i detta fallet grå) och lägger ovanför den mörkaste skuggan. Även här gäller det att sudda ordentligen, viktigt är att du inte får skuggan för högt upp. Jag la även en lite silvrig skugga i ögonvrån för att få ett lite metalliskt skimmer som piggar upp looken.
4. Nu lägger vi svart kajal på insidan av nedre franraden (alltså närmast ögat), dra på ordentligt med kajal, det ska bli riktigt svart! Du behöver inte ta kajalen ända in till ögonvrån, lämnar du en liten bit ser ögat piggare ut.
5. Dags för mascaran, ta på rikligt med mascara på de övre fransarna, och ganska mycket även på det nedre, akta bara så det inte blir för kladdigt. Jag använde telescopic från L`ORÈAL.
6. Ljusa läppar är snyggt till sotade ögon, jag valde en så kallad läppglans-penna från Biotherm i en ljusrosa/beige färg.

Färdigt! Hoppas ni lärde er någonting, och har ni synpunkten eller förslag på vad nästa sminkskola ska handla om, maila eller skriv en kommentar! image160

Kram Amanda