FRÅGA OM YOGA

Jag började med yoga i januari och hade tänkt börja skriva en liten dagbok om det här på bloggen eftersom jag tycker det är spännande att dokumentera hur yogan påverkar kroppen och sinnet mer och mer för varje vecka som går. Innan jag drar igång med min dagbok vecka för vecka tänkte jag passa på att ställa lite frågor till min yogainstruktör HelenaYogashakti.
 
Därför undrar jag nu om ni har några egna frågor ni skulle vilja ställa till henne om yoga? Det finns inga dumma frågor så peppra på i kommentarsfältet bara så återkommer jag med Helenas svar inom den närmsta veckan!
linda

varför bestämde du dig för att börja på yoga?:)

Liza

Jag är 25 år, extremt stel och allt annat än vig. Kan vem som helst träna sig vig med yoga? Alltså till den grad att man kan gå ner i spagat för att ta ett konkret exempel. Jag har så svårt att förställa mig själv göra det nämligen!

art By Tina

Kul att fler bloggare intresserar sig för yoga som träningsform, jag är helt besatt av alla yogakonton och yogachallenges som dyker upp på instagram hela tiden. Jag är fräls. Just nu håller jag på med ett kroki-projekt med yogoaställningar. Som sagt, jätte intressant hur man kan förvrida kroppen i märkliga positioner, och ändå känna sig befriad. Som första gången jag fann balansen på huvudet, wow. Vilken känsla!

Ebba

amanda! inte en fråga direkt, men har du läst om hur yoga påverkar områden i hjärnan positivt? det är samma som meditation. Bra delar blir större och stressdelar blir mindre. Finns en pod som heter Neuroscene och i avsnittet *The effects of Meditation and Yoga on Brain Structure* pratar dom om det. SÅ coolt.

B

Jag har tränat yoga i omgångar, vissa perioder varje dag. Ger alltid upp tillslut eftersom jag aldrig får den där känslan alla frälsta snackar om. Alltså, det är skönt och jag blir avslappnad för stunden (andas rätt f ö), men det påverkar aldrig resten av dagen/sömnen. Vad ska jag göra? Är en stressad och orolig person, vilket var anledningen till att jag började. Passen brukar vara drygt 1 h, jag kör hatha.

Rebecka L -Paparazzibecka

Hey Amanda, long time no see. Hoppas allt är bra med dig.
Så kul att du gör yoga, det var en överraskning!
Jag kommer inom kort utbilda mig till yogalärare genom en australiensk skola i Indo.
Lycka till med din yoga.
PEACE