Sminkskolan.

image135

Jag har fått en väldigt massa önskemål om att jag skulle skriva lite mer om smink och sånt, så nu har jag tagit saken i mina händer och gjort en ny kategori som heter Sminkskolan. Här kommer jag ge er lite tips och trix som jag själv brukar använda. Idag har jag gjort en hel sminkning som jag bara tänkte förklara ganska enkelt, inget knepigt med andra ord. Bilderna är lite dåliga, eftersom det är svårt att se sminkdetaljer när blixten är på och annars blir det suddigt, men men.

Såhär gick jag tillväga:
1.
Först använde jag foundation i hela ansiktet, jag använde Clinique superbalanced makeup i färgen Petal. Den appliceras enklast med fingertopparna eftersom den är väldigt lätt i konstistensen. Använd aldrig en foundation som är mörkare än din egen färg i ansiktet, det ser oftast bara fult och kladdigt ut.
2. Nu applicerade jag Airbrush concealer från Clinique, för att jämna ut och täcka sådant som inte foundationen täckte ordentligt. Först prickar jag ut concealern där jag vill ha den, och sedan smetar jag försiktigt ut den med fingertopparna.
3. En cremerouge från Maybelline i en rosa nyans appliceras med lätta fingrar på kindäpplet och ytterst lite på käkbenet.
4. Ett tunt lager transparent puder appliceras med en puderpuff, för ett lite mattare resultat. Borsta bort överblivet puder med en stor puderborste!
5. Ögonskugga! Här använder jag IsaDora's Quaptet (4 skuggor) i färgen Golden Plum. Först appliceras färg nr.2 över hela ögonlocket för en lite guldig effekt, sedan applicerar jag färg nr.3 på ögongloben och ut mot globlinjen, färg nr.4 (den mörkaste) appliceras endast längs den övre fransraden, jag valde dock att lägga lite även längst den nedre fransraden. Färg nr.1 används som highlighter i ögonvrån och längst ut vid ögonbrynet.
6. Nu kommer mascaran på, jag valde Telescopic från LORÉAL, borsta på ett ordentligt lager på dom övre fransarna, men var ganska sparsam på de undre, det ger en snygg effekt och de övre fransarna ser tjockare ut om inte de undre är så målade.
7. Vill man att läppstiftet ska hålla ordentligt kan det vara bra att följa dessa råd: Börja med att använda ett läppbalsam (är läpparna för torra blir resultat inte snyggt) jag använde Rosebud minted balm, lägg sedan lite puder ovanpå läppbalsamet, så blir ytan jämn och inte så kladdig. Använd en läppenna i samma färg som läppstiftet, det gör att läppstiftet håller sig på plats. Nu kan du applicera läppstiftet, idag valde jag ett läppstift från Maybelline i färgen Fushia. När du applicerat en gång, bit av på ett papper och applicera sedan ett lager till för längst möjliga hållbarhet. Så var det klart!

Detta var som sagt bara en snabbgenomgång för en ganska enkel sminkning, men det kommer fler roliga tips och andra sminkningar så småningom, om du har något du vill jag ska skriva om är det bara att maila eller skriva en kommentar!

Jessica

Bra tips! Du var ju jättesöt som osminkad också :)

Idasan

Snyggt läppstift! Själv letade jag cerisa läppglans i helgen, men jag vill nog ha mer färg! Lite tuffare!

Stila

Grymt snyggt, amanda! Du har så snygga färger i dig också.
Älskar läppstiftet, tror att jag måste införskaffa mig ett sådant!

Emma

Det här kommer låta knas (och du har säkert fått höra det förut) men du är verkligen så himla vacker! Så fina drag, liksom (: Och lika snygg sminkad som osminkad!

Bell

du är så sjukt vacker tjejen! :) seriöst. snyggwe-barn där ^^

väldigt nice sminkning. tror dock inte jag hade passat i det själv :/ tyvärr! :(

PrettyInPink

roligt med sminkskola. jag är 26 år & kan fortfarande ingenting om smink..måste bara säga att du är väldigt söt naturell!

Danwei

Jag måste bara hålla med alla andra. Du är otroligt vacker, både med och utan smink :)

Ina

du är den vackraste bloggerskan!

tedljunggren

Det är vid såna här tillfällen som jag plötsligt inser att det inte är särskilt många killar som läser modebloggarna.

Amanda

Jessica - Tack, va bra att du tyckte det ;)

Idasan - Det är en grymt härlig färg! Ja läppstift ger ju riktigt mycket färg, läppglans ger ju nästan aldrig riktigt den extrema färgen.

Stila - Tack, vad snäll du är! :)Hihi, gör det. Riktigt coolt är det. Det luktar melon också upptäckte jag. Tycker läppstift alltid luktar så konstigt i vanliga fall.

Emma - Åh vad glad jag blir, det värmde verkligen ska du veta! Tack så hemskt mycket..

Bell - Hihi, tack så väldigt! Jodå det hade du säkert (: Det handlar oftast om att man inte är van vid färger och sådant, men sen kan det bli hur fint som helst!

PrettyInPink - Haha ja då var det väl på tiden :) Hihi, tänkte det kan vara kul att göra nåt annat som inte alla bloggar gör. För jag har inte sett så många som haft sminkskola i alla fall. Sen tycker jag det blir lite roligare när man tar bilder och gör allting själv också! Tack!

Danwei - Åh vad snällt sagt! Jag blir så himla glad när jag får såna här kommentarer så jag vet aldrig riktigt vad jag ska skriva till alla :) Men tack iaf!

Ina - Oj, herregud vad det värmer när andra skriver sånt här till mig, hihi som sagt. Jag är mållös :) Tack!

tedljunggren - Haha, du menar att det är en sminkskola? :) Eller syfta du på kommentarerna?

Ni är underbara allihopa som skriver så mycket fina kommentarer! Jag både rörd och jätteglad, och uppskattar det verkligen :)

Kram Amanda

Caroline

Måste också bara få säga att du är så himla söt, både med och utan smink! Och jättebra tips! Ser fram emot fler "sminkskolor" :)

Linda

Du hur duktig som helst!

Emmy

Tjusigt! Inget man inte visste innan, men det är alltid grymt roligt att se hur folk sminkar sig :-)

Anonym

hej häftigt smink =) testa me sotiga ögan nästa gng.. tror du skulle passa grymt bra i de =)

Karolina

fruktansvärt snyggt och du är ny favorit också!

Britta

Du är riktigt söt!

mikaela

kul inlägg! :]
är det mousserouget du använder ? letar nämligen efter ett krämrouge, och ditt ser ju perfekt ut! :] du är förresten riktigt söt utan smink också!

cizzi

vilken rolig idé =)

meee

amanda snälla, sotiga ögon i nästa sminkskola! jag ser mest ut som jag inte sovit på en vecka efter mina försök!

Jenny

Du är himla fin utan smink må jag säga.
Läppstiftet förstörde dock din fina sminkning måste jag säga men klart bra om man vill synas lite mer ^^

julia

jag har skitsvårt för att lägga mascara på nedre fransarna utan att det ser helt sjukt ut. tips!?

Anonym

Hej! Jag har håller med någon här ovan. vi vill se sotiga ögon i nästa sminkskola! sedan har även jag, som julia, problem med att lägga mascara på de nedre fransarna. Brukar oftast inte bli nåt alls. Skulle uppskatta ifall du hade några knep att dela med dig av! Ha de fint.

sandrah

Kul att få se lite närbilder på ditt ansikte, brukar ju annars bara vara outfit-bilder.. Tycker som många andra att du är superfin utan smink. Kanske ännu finare än med..

Amanda

Caroline - Hihi tack! Vad roligt (:
Linda - Åh tack!
Emmy - Tack! Näe, det var mest enkla saker, ska försöka specialisera mig lite mer i fortsatta sminkskolor. Visst är det!
Anonym - Tack! Ja, jag brukar alltid sota när jag ska ut på kvällar och så :) Like it.
Karolina - Vad roligt, tack!
Britta - Tack så mycket!
Mikaela - Kul att det uppskattades :) Roligt att göra något nytt och annorlunda än det gamla vanliga. Yes, mousserouget använder jag. Den är riktigt bra! Hihi tack.
cizzi - Tack! :) Som jag skrev ovan, ville göra nåt nytt. Hoppas detta kan bli uppskattat.
Meee - Absolut, sotiga ögon på beställning i nästa sminkskola, håll utkik :)
Jenny - Tack så mycket! Läppstiftet är ju en väldigt extrem färg och som du säger, om man vill synas lite mer :)
Julia - Hm, ja nedre fransarna kan vara ett rent helvete (ursäkta svordommen) ibland. Ett tips kan vara att lägga en bit papper eller liknande mellan huden och fransarna för att du enklare ska kunna kleta på utan att kladda under ögat. Vill du bara ha väldigt lite mascara brukar jag bara liksom nudda med mascaraborsten försiktigt längs hela nedre fransraden, det är oftast snyggast att lägga lite mer mot den yttre ögonvrån och vara lite mer sparsam vid den inre. Lycka till!
Anonym - Hej! Jajjemän sotning ska det bli. Ja du kan ju läsa det jag skrev till julia :) Om du vill få mer mascara på fransarna så de syns är tipset med papper som jag skrev till Julia en bra ide eftersom du kan lägga på mycket mascara utan att kladda. Vill du ha tjockare fransar kan ett annat tips vara att måla i många lager. Måla först en gång, vänta några minuter och måla sedan igen. Väntar du en stund så att mascaran hinner torka mellan omgångarna blir det mer volym eftersom den nya mascaran lägger sig som ett nytt lager ovanpå den torkade, och du bygger på så sätt upp den volym du önskar.
Kram Amanda

Anna

helige jesus (eller nått!?) vad galet vacker du är flicka lilla! så frisk och fräsch du ser både med och utan smink...

kom igen alla... let´s hear it for this pretty girl! (hör bloggläsarnas jubel)

kram kram

Denise

tänk vad smink kan göra mycket! :)

Therese

Du var ju jätte söt utan smink:)

Sofie

Tack för alla finfina tips du ger! Har du färgade ögonbryn, fyller du i dem eller är de naturliga?

Eurica

Resultatet blev snyggt! En liten sak bara, det är bättre om man duttar på concealern först och därefter foundationet. Jag har själv testat att lägga concealern efteråt och då blir det såna tydliga märken, fast tydligen har inte du samma problem ;)

angelika

du ser väldigt bra ut men lugna dig med rouget! mvh /angelika lundholm, make up artist. (älskar din blogg!)

Sara

Jättesnyggt, men jag måste säga att du är snyggare utan smink=)

Lovisa

vad söt du var utan smink :)

Anonym

Varför sminkar du dig?! :O Du var mycket sötare utan :)

Linnéa.

är det bara jag som tycker att din rouge (hur det stavas det?!)ser väldigt onaturlig ut..? kan ju iofs vara det som är meningen eller så gör sig din sminkning inte rikgit bra på bilden. :P Ha en toppendag!

Anonym

du var sötare utan smink! (A)

Hanna

åh! så sött det blev! älskar rosa läppar! :)

Maxmillian

Du har verkligen en riktigt härlig hårfärg!

Cathie

Älskar Clinique produkter! Klarar mig inte utan den där concealern :)

Amalia

jag tycker du var fin före^^

amelie

jag hatar lepstiftet och för mycket roug edu ser ut som en barbie jag tycker du ska ta nån annan färg på lepstiftet och mindre rouge så är dte bättre

...

Du ser faktiskt bättre ut innan sminket kom på, alldeles för mycket smink och rosa och grejer ...